RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Антарктиді зафіксували рекордну спеку: опубліковано фото

6 лютого в Антарктиді зафіксувала найспекотніший день за всю історію спостережень на континенті.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання The guardian.

Аргентинська база Есперанса зазначила, що на термометрі станції було 18,3 градуса за Цельсієм, що вище за попередній рекорд 2015 року на 0,8 градусів.

Показник в 17,5 градусів був встановлений в березні 2015 року. Такий невеликий розрив у часі між двома датами є ознакою того, що потепління в Антарктиді відбувається набагато швидше, ніж в середньому у світі.

Станція Есперанса розташована на Антарктичному півострові, він же Земля О'Хіггінс. Це область, яка як би вказує на Південну Америку. Півострів нагрівається, ймовірно, швидше за всіх інших регіонів Землі - його температура підвищилася майже на 3 градуси за останні 50 років. Майже всі льодовики регіону тануть.

Найнижча температура, коли-небудь зареєстрована в Антарктиді - і де-небудь на Землі - була на російській станції Схід, коли 21 липня 1983 року температура впала до -89,2 градусів за Цельсієм. Варто відзначити, що в Південній півкулі Землі літо припадає на зимові місяці, а найнижчі температури фіксуються з червня по серпень.

Як повідомляв "Апостроф", на сході Антарктиди сталася НП: від льодовика Еймері відколовся найбільший за 50 років айсберг, вага якого близько 315 мільярдів тонн.