RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Десятки убитих, знищена техніка: потужний удар по військових Путіна в Сирії потрапив на відео

У понеділок, 17 лютого, смертник ісламістського альянсу "Хайят Тахрір аш-Шам" (ХТШ) підірвав вантажівку з вибухівкою в штабі російсько-сирійської угруповання на заході провінції Алеппо в Сирії.

Відео потужного вибуху, зняте безпілотним літальним апаратом, було опубліковано на сторінці Kavkaz Center в соціальній мережі Тwitter.

На опублікованих кадрах видно позначений зеленою плямою автомобіль, начинений вибухівкою. Помітивши його, два десятка людей у військовій формі, які стояли на вулиці у одного з будинків, почали розбігатися. Біля будівлі машина вибухнула, після чого над місцем вибуху піднявся величезний стовп диму.

"ШАМ. Істішхад (мученицька смерть, -" Апостроф "). Знищення штабу асадітів і росіян муджахидами ХТШ на заході Алеппо. Сьогодні. Сирія", - сказано в підписі до опублікованого відео.

Те, що жертвами атаки смертника стали саме російські військовослужбовці, підтвердив в своєму Telegram-каналі офіцер ЗСУ і блогер Анатолій Штефан Штірліц

"Знову російських іхтамнетів намінусували в Сирії і знищили їх штаб. На Донбас більше не приїдуть", - прокоментував він відео

Як повідомляв "Апостроф", раніше турецькі війська намагалися атакувати авіабазу "Хмеймім" в Сирії, на якій знаходяться російські військові.