RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Страх, чутки і упередження: вчені спростували поширений фейк про коронавірус

Група вчених і експертів з Німеччини, Нідерландів, США та інших країн випустила офіційну заяву, в якій спростувала чутки про те, що вірус, який викликає коронавірусне захворювання (Covid-19), був нібито навмисно синтезований в лабораторії.

Заява була опублікована в журналі "The Lancet".

Вчені з області суспільної охорони здоров'я відзначили, що вони глибоко стурбовані впливом нового вірусу на здоров'я і благополуччя людей у всьому світі. Також вони відзначили "старанну і ефективну" роботу вчених з медпрацівників Китаю по боротьбі з хворобою.

"Ми все рішуче засуджуємо теорії змови, які передбачають, що Covid-19 не має природного походження. Вчені з різних країн опублікували і проаналізували геноми збудника SARS-CoV-2, і вони в переважній більшості зробили висновки, що цей коронавірус виник в дикій природі, як і багато інших патогенів, що з'являються", - йдеться в заяві.

Природне походження коронавірусу підтверджується в листі від імені Національної академії наук, інженерії та медицини США, а також наукових співтовариств, які вона представляє.

"Теорії змови створюють тільки страх, чутки і упередження, які ставлять під загрозу наше глобальне співробітництво в боротьбі з цим вірусом. Ми підтримуємо заклик гендиректора ВООЗ сприяти поширенню наукових даних і бути єдиними проти дезінформації", - зазначили вчені.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося безліч фотожаб на тему протестів в Нових Санжарах проти поселення українців, евакуйованих з Китаю.