RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Коронавірус дістався до північної сусідки України: фото і останні дані з Білорусі

У Білорусі зафіксували випадок зараження коронавірусом COVID-2019 у студента місцевого ВНЗ.

Про це повідомляє видання "БЕЛТА".

Міністр охорони здоров'я країни Володимир Каранік зазначив, що новим типом вірусу заражений студент Білоруського національного технічного університету (БНТУ), який знаходиться в столиці Мінську.

"ВНЗ, в якому виявили випадок носійства коронавіруса, переводиться на індивідуальну програму навчання. Це БНТУ", - сказав він.

За словами Караніка, студент жив в квартирі. Медики госпіталізували тих, хто знімав квартиру разом з ним.

Хворого студента, як розповів міністр, викликали до 33-ї поліклініки. Він на здоров'я не скаржився, проте лікарі звернули увагу на невисоку температуру у нього (37,3 градуса) і почервоніння в горлі. Іноземця поклали на обстеження, яке показало наявність коронавіруса.

Відомо, що хлопець громадянин Ірану. 22 лютого він прилетів до Мінська з Баку. Там він й міг заразиться коронавірусом.

28 лютого в Мінську почалася ізоляція студентів і співробітників БНТУ, а також лікарів "швидкої", які контактували з носієм коронавіруса. Їх відвезли на карантин в госпіталь інвалідів Великої Вітчизняної війни в селищі Лісовий під Мінськом. У лікарів, які спілкувалися з зараженим, візьмуть аналізи.

У госпіталь інвалідів ВВВ потрапили всі, хто жив з іранцем в одній квартирі. Його одногрупники розповіли, що ближче до ранку 28 лютого їх розбудили лікарі - їх також відвезли в госпіталь, щоб здати аналізи.

Як повідомляв "Апостроф", МОЗ України спростувало чутки про появу в країні заражених коронавірусом.