RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Коронавірус вийшов на новий рівень: передається без контакту з ураженим

Небезпечним коронавірусом, про пандемію якого днями заявили в ВООЗ, може передаватися і без спілкування з ураженим COVID-19.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я країни.

Нову фазу захворювання зафіксували в Малайзії. У відомстві заявили, що проводили спостереження для виявлення спорадичних випадків шляхом тестування зразків від пацієнтів, які не мали історії подорожей в небезпечні країни або контактів з підтвердженими випадками коронавірусу.

"Станом на 11 березня було протестовано в цілому 600 зразків, і один зразок виявився позитивним для COVID-19", - сказав голова МОЗ Нур Хішам Абдулла.

Виникнення спорадического випадку свідчить про те, що хвороба поширилася в суспільстві і вийшла з-під контролю. Це відповідає третій фазі поширення захворювання.

У Малайзії проводять розслідування, щоб встановити джерело цього спорадического випадку.

Тим часом Центр системних досліджень і інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса повідомляє, що станом на ранок п'ятниці, 13 березня, коронавірусом в світі заразилися 128 343 осіб, жертвами хвороби стали 4720 осіб, видужали - 68 324 чоловік.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон звернувся до британців з тривожною заявою про коронавірус.