RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Успіх Китаю і трагедія в Європі: опубліковано нові дані щодо поширення коронавірусу

У той час як в Китаї захворювання коронавірусом йде на спад, то в Європі смертельний COVID-19 набирає обертів.

Про це свідчать дані на карті поширення вірусу від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса.

За добу 14 березня в Китаї зафіксували 32 нових випадки інфікування. У місті Ухань за минулу добу виявлено чотири нових випадки зараження коронавірусом. Зареєстровані за останню добу смерті також припадають на це місто. Вилікувалися за цей період 1 468 людей. Зараз там зареєстровано 80 995 випадків зараження.

У той же час в Європі спостерігається стрімке поширення вірусу. Так, в Іспанії за добу кількість хворих збільшилася на 1 159 осіб. Позбулися вірусу тільки 327 чоловік, померло - 62.

У Німеччині за зазначений час зареєстрували 910 інфікованих, 2 летальних випадки.

Число заражених у Франції збільшилося на 813 осіб.

Також від вірусу страждає Швейцарія. Там за добу нарахували 220 нових хворих.

Крім того, за даними Reuters, перші випадки зараження коронавірусом COVID-19 зафіксували в Республіці Конго і Центральній Африканській Республіці (ЦАР).

У Конго захворювання виявили у 50-річного чоловіка, який прибув з Парижа 1 березня. Стан пацієнта оцінюється як стабільний. Дружина і дочка хворого були від нього ізольовані.

У ЦАР коронавірус виявили у 74-річного чоловіка, який прибув 8 березня в аеропорт Бангі Мпоко з Мілана. Перші симптоми захворювання у нього почали виявлятися 8 березня, проте до медиків він не звертався аж до 13 березня. Даних про стан здоров'я хворого немає.

За весь час з початку спалаху коронавірусу зареєстровано 156 399 випадків зараження. Вилікувалися від COVID-19 71 689 осіб, а померли - 5 429.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав громадян України утриматися не лише від поїздок за кордон у зв'язку з пандемією коронавірусу, але й від міжміських подорожей по країні.