RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Призначено дипломатів, які займуться евакуацією українців з Шрі-Ланки: документ

Володимир Притула і Віктор Скрябін уповноважені представляти інтереси України на острові Шрі-Ланка і займатися евакуацією українців, які опинилися заблокованими на острові через вжиті заходи у зв'язку зі спалахом коронавірусу.

Про це свідчить документ, який опинився в розпорядженні "Апострофа".

Рішення про призначення було прийнято Посольством України в Індії після успішних переговорів з Міністерством закордонних справ Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка.

"Головним завданням новопризначених представників буде сприяння евакуації громадян України, які застрягли на Шрі Ланці в результаті карантинних обмежень міжнародного транспортного сполучення. Саме до Притулі та Скрябіну слід звертатися українцям, яких карантин застав на території Шрі-Ланки", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Володимир Притула і Віктор Скрябін також туристи на Шрі-Ланці. Однак через активні дії були обрані групою представляти інтереси всіх заблокованих на острові українців (понад 600 осіб). Вони зв'язувалися з посольствами, взявши на себе таку відповідальність. Пізніше через це були призначені офіційними представниками.

Як повідомляв "Апостроф", через епідемію коронавірусу багато авіакомпаній скасували рейси, а дві українки не можуть вилетіти з Туреччини і вже третій день перебувають в аеропорту Стамбула.