RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Знайдено першого в світі зараженого коронавірусом, що дав старт пандемії

Першою людиною, у якої було підтверджено зараження коронавірусом, виявилася продавчиня живих креветок на ринку "Хунань" в китайському місті Ухань на прізвище Вей.

Про це повідомляють китайські ЗМІ.

Жінка звернулася в клініку в Ухані 11 грудня 2019 року, коли у неї з невідомої причини піднялася температура. Їй там, як зазвичай під час нездужання зробили укол, проте не подіяла навіть повторна ін'єкція. Після цього, 16 грудня Вей звернулася в лікарню "Сєхе" при Хуачжунському університеті науки і технології, де пізніше у неї виявили зараження новим коронавірусом.

Про першу групи заражених комітет з охорони здоров'я Ухань повідомив 31 грудня. Серед 27 пацієнтів з коронавірусом - 24 мали контакти з ринком "Хунань", при цьому четверо з них - члени однієї сім'ї. Вважається, що саме цей ринок в Ухані став джерелом поширення інфекції. При цьому фахівці поки не з'ясували, як і за яких обставин вірус був переданий від тварини-носія до людини.

Першим зараженим, який не мав ніяких контактів з "Хунанем" виявився чоловік з прізвищем Чень. Пацієнт досі не розуміє, де заразився. 16 грудня у нього піднялася температура і він звернувся в лікарню в передмісті Уханя. При цьому члени його сім'ї, а також чоловік, який його супроводжував в лікарню, були здорові.

Як раніше повідомляв "Апостроф", близько 30% випадків заражень коронавірусом проходить без будь-яких симптомів або вони з'являються пізніше.