RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Як клімат впливає на коронавірус: синоптик зробив цікаву заяву

Фінський метеоролог Маркус Мянтюканнас запевняє, що між пандемією коронавірусу і погодою існує незвичайна зв'язок.

Про це повідомляє видання Elu24.

Дослідник з Фінляндії звернув увагу на те, що віруси грипу, швидше і легше поширюються в холодному і сухому повітрі.

"Віруси поширюються найкраще, коли температура повітря не вище п'яти 5 градусів, а вологість низька - близько 25-30 відсотків", - зазначив Маркус Мянтюканнас в своєму блозі.

За його словами, описана атмосфера ідеальна для Китаю. Зокрема, середня температура в січні в Ухані становить плюс 4 градуси, а опадів і вологості мало.

Фахівець підкреслив, що коронавірус поширюється в основному в районах з подібними кліматичними умовами.

"Хвороба з'явилася і в субтропічній кліматичній зоні, яка включає в себе більшу частину Китаю і частина Ірану. Але початкові області епідемії об'єднані прохолодним і сухим зимовим кліматом", - пояснює синоптик.

Як доказ своєї версії, фінський дослідник наводить приклад Японії, де не відбулося очікуваного спалаху епідеміі в густонаселеному Токіо.

"Найбільш небезпечною в плані зараження стала північна частина Японії. Різниця температур між північчю і півднем в країні Висхідного сонця в зимові місяці становить 10-15 градусів. У Токіо середня температура в лютому досягає 10,4 градусів тепла, а на Хоккайдо вона значно нижчf" , - коментує фінський фахівець.

Маркус Мянтюканнас стверджує, що, якщо його теорія правильна, нових спалахів хвороби можна очікувати тільки в північних широтах, а також в Південній півкулі взимку.

Як повідомляв "Апостроф", першою людиною, у якої було підтверджено зараження коронавірусом, виявилася продавщиця живих креветок на ринку "Хунань" в китайському місті Ухань на прізвище Вей.