RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Вчені зробили жахливий прогноз щодо масового вимирання тварин

Вчені припускають початок масового вимирання тварин на Землі.

Про це повідомляє Nature.

На думку дослідників, після 2030 року біорізноманіття на Землі почне різко скорочуватися через негативний вплив людства на клімат.

Група вчених під керівництвом Крістофера Трісоса з Університету Кейптауна (ПАР) проаналізувала прогнози кліматологів щодо можливої зміни клімату на планеті. Дослідники вивчили 22 варіанта прогнозів по змінах клімату та потенційний вплив таких змін на більш ніж 30 тисяч живих організмів.

В ході досліджень був створений термін "Кліматичні кордону виду", в рамках якого проаналізовано час появи і кінець існування того чи іншого виду тварин на певному ареалі. Також вчені створили термін "Кліматичний горизонт", що означає завершення періоду, коли тварини зможуть існувати в умовах, що створені в природі людьми.

Дослідники вважають, що вимирання багатьох популярних видів буде раптовим, оскільки їх кліматичні горизонти в прогнозах завершуються практично в один момент. Це може негативно вплинути на екосистеми і за короткий період часу привести до поганих наслідків для харчового ланцюга.

Якщо прогноз виявиться вірним, то вже до 2030 року через викид в атмосферу надмірного обсягу шкідливих речовин більшість тварин, що мешкають в тропіках, не зможуть існувати як раніше. Ближче до 2050 року безліч тварин почне вимирати і на інших територіях.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео, як тварини тікають від пожежі в Чорнобильській зоні.