RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Трамп зробив загрозливу заяву на адресу Ірану

Президент США Дональд Трамп дав вказівку ВМС знищувати будь-які катери Ірану, які будь-яким чином будуть створювати перешкоди американським судам.

Про це він написав у своєму Twitter-акаунті в середу, 22 квітня.

"Я дав вказівку ВМС США відкривати вогонь і знищувати все іранські військові катери, що створюють перешкоди на море для американських судів", - зазначив гарант.

Нагадаємо, тижнем раніше в ВМС США заявили, що 11 військових кораблів Ірану наблизилися на близьку відстань до їхніх кораблів у Перській затоці, і назвали ці дії "провокаційними".

Іранські військові у відповідь заявили, що будь-які незаконні дії США в Перській затоці спричинять відповідь з боку Ірану.

Додамо, в травні 2018 року США вийшли з ядерної угоди в односторонньому порядку. Незабаром Іран відмовився виконувати свої зобов'язання через санкції, які було введено Вашингтоном.

У зв'язку з цим в минулому році ситуація в Перській затоці загострилася до краю. За літо Іран захопив кілька нафтових танкерів.

Як повідомлялося, раніше Іран оприлюднив відео потужного удару по військовій базі США в Іраку.

Детальніше про американо-іранські відносини, читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп задушить Путіна під час другого терміну - Гаррі Табах.