RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

На дні Тихого океану археолог знайшов дивну споруду, схожу на аеропорт: фото

Біля західного узбережжя Коста-Ріки в Тихому океані археолог і дайвер Maк MакАйвер за допомогою Google Earth виявив величезні підводні споруди штучного походження.

Про цю знахідку повідомляє італійське видання Segnidalcielo.

За словами дайвера, на підводну аномалію, розташовану за 80 км на північний схід від острова Кокос на глибині 1800 метрів, біля західного узбережжя Коста-Ріки, він звернув увагу в серпні 2018 року.

Величезну підводну споруду можна побачити на Google Earth за координатами 6 ° 04 '56 "N, 86 ° 03' 16" O.

Структура розтягнута на 128 кілометрів від одного краю до іншого. Окремі смуги досягають 8 кілометрів завширшки і можна припустити, що вони значно вищі від морського дна.

На думку відкривача, сучасний аеропорт має разючу подібність з цією аномалією. "Єдина відмінність в тому, що один з них знаходиться на висоті 300 метрів над рівнем моря, а інший на глибині 1800 метрів", - зауважив він.

Maк MакАйвер також заявив, що в цьому районі є ще один об'єкт, який заслуговує на увагу. Він знаходиться в Карибському морі, приблизно за 100 км на північний схід від кордону між Коста-Рікою і Нікарагуа. Координати 11 ° 14 '30 "N, 82 ° 38' 53" О.

Для того, щоб визначити, чим насправді є ця аномальна структура, схожа на древній аеропорт, потрібні повноцінні підводні дослідження.

Як повідомляв "Апостроф", на розкопках стародавнього шумерського міста Урук в іракському районі Гирсу археологи виявили сліди ритуальної споруди, присвяченої месопотамському богу війни Нінгірсу.