RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Новим лідером КНДР може стати жінка: що про неї відомо

Лідер КНДР Кім Чен Ин вже два тижні не з'являвся на людях, через що в ЗМІ активно поширилися чутки про його важкий стан або навіть смерть. Головною претенденткою на його посаду є молодша сестра Кім Йо Чжон.

Як повідомив Daily Mail, з'явилися чутки про те, що Кім Чен Ин помер.

Видання посилається на відомого журналіста в Гонконзі. Заступник директора Гонконзького супутникового телебачення Шіцзянь Сінцзоу стверджує, що "дуже солідне джерело" сказало їй, що Кім Чен Ин помер.

Нещодавно Кім Чен Ин переніс операцію шунтування на серці, після чого в світових ЗМІ стала з'являтися інформація, що його стан погіршився.

Зокрема, за даними японських ЗМІ, Кім Чен Ин перебуваэ у вегетативному стані.

Разом з тим, в ЗМІ вже обговорюється кандидатура наступниці Кім Чен Ина.

Як пише Independent, на його місце вже активно готують молодшу сестру Кім Е Чжон. На пленумі ЦК Трудової партії КНДР в 2019 році прийняли рішення, що в разі раптової смерті Кім Чен Ина, його посаду займе саме Кім Йо Чжон.

Кім Йо Чжон, швидше за все, народилася в 1987 році. Навчалася в Швейцарії. У КНДР повернулася в 2000 році. Продовжила навчання у Військовому університеті імені Кім Ір Сена.

Приватне життя сестри Кім Чен Ина не афішують, вперше вона з'явилася на публіці на похоронах Кім Чен Іра в 2011 році.

Є інформація, що в 2015 році Кім Йо Чжон вийшла заміж за сина високопоставленого чиновника і чекала на дитину.

В даний час Кім Йо Чжон обіймає посаду першого віце-директора департаменту пропаганди і агітації КНДР. У минулому році вона видала свій перший військовий наказ, посланий всім жіночим військовим підрозділам. Кім Йо Чжон не раз помічали на офіційних заходах разом з братом.

Західні спецслужби також стверджують, що вона є старшим членом урядового відомства, яке курирує зарубіжну незаконну діяльність по залученню фальсифікату, здійснення кібер-крадіжки, продажу наркотиків і зброї.

Як повідомляв "Апостроф", в американській адміністрації стверджують, що здоров'я лідера КНДР Кім Чен Ина погіршився після операції і він нібито перебуває в критичному стані.