RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Євросоюз відреагував на ультиматум Трампа Всесвітній організації охорони здоров'я

В Євросоюзі не згодні з позицією президента США Дональда Трампа щодо Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це повідомила офіційний представник голови дипломатії ЄС Жозепа Борреля Вірджинія Баттю, передає видання "Кореспондент".

За її словами, ЄС виступає за міжнародну співпрацю та міжнародний пошук вирішення проблеми пандемії коронавірусу, при цьому аналіз дій ВООЗ під час пандемії слід тимчасово відкласти.

"Зараз важливо зосередитися на міжнародному співробітництві в боротьбі проти коронавірусу", - заявила спікер голови дипломатичної служби ЄС.

Баттю додала, що найближчим часом очікується прийняття Євросоюзом резолюції, в якій буде висловлено підтримку ВООЗ в її зусиллях по боротьбі проти пандемії Covid-19.

"Це момент, як ніколи, проявити солідарність, а не час підривати міжнародне співробітництво - тим більше, що сьогодні ми очікуємо схвалення на асамблеї ВООЗ резолюції, представленої Європейським союзом та його державами-членами", - сказала вона.

Журналісти звернулися до спікера голови дипломатичної служби ЄС з проханням прокоментувати обіцянку президента США Дональда Трампа припинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Як повідомляв "Апостроф", Трамп раніше опублікував лист до гендиректора ВООЗ Тедроса Гебрейесуса, в якому попередив про заходи у випадку, якщо організація не візьме на себе зобов'язання істотно поліпшити ситуацію з коронавірусом в найближчі 30 днів.

У разі відмови ВООЗ виконати ультиматум Трампа США припинять фінансування організації та переглянуть свій статус в ній.