RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Мільярд для путчиста: Росію викрили у виготовленні фальшивих грошей для лівійського генерала

Лівійську валюту в еквіваленті 1,1 мільярда доларів США, надруковану російською державною компанією "Гознак" на замовлення генерала Халіфи Хафтара, було вилучено на Мальті.

Про це сказано в заяві, опублікованій на сайті Держдепу США.

Відзначається, що замовлення на виготовлення грошей було зроблено "нелегітимною паралельною організацією", в той час як єдиним законним замовником може виступати виключно Центральний банк Лівії зі штаб-квартирою в Тріполі.

"Приплив контрафактної лівійської валюти, надрукованій в Росії, в останні роки посилив економічні проблеми Лівії ... Цей інцидент ще раз наголошує на необхідності припинення Росією своїх дестабілізуючих дій в Лівії", - заявили в Держдепі.

Ймовірно, надруковані в Росії гроші призначалися для Лівійської національної армії генерала Халіфи Хафтара, який веде бойові дії проти міжнародно визнаного уряду Фаїза Сараджа, що знаходиться в Тріполі.

Генерал Халіфа Хафтар називає себе командувачем Лівійської національної армії і контролює значну частину території на сході країни. У квітні минулого року сили Хафтара почали наступ на війська уряду національної згоди в Тріполі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше повітряно-космічні сили (ПКС) Російської Федерації перекинули до Лівії військові судна для своїх найманців.