RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Кораблі НАТО увійшли в Чорне море: фото і реакція Росії

У вівторок, 7 липня, в акваторію Чорного моря увійшли кораблі постійної протимінної групи НАТО.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник Інституту стратегічних чорноморських досліджень, головний редактор видання BlackSeaNews Андрій Клименко.

"Сьогодні 07.07.2020 близько 12:00 (за київським часом) до Чорного моря увійшли кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО - Standing NATO Mine Countermeasures Group Two, SNMCMG2", - повідомив Клименко.

До складу групи входять:

  • турецький тральщик TCG Amasra (М 266),
  • іспанський - ESPS Tambre (М 33),
  • італійський - ITS Gaeta (5554),
  • флагманський корабель групи - корабель постачання ВМС Греції HS Aliakmon (A-470).

В Росії вже заявили, що Збройні сили РФ розпочали стеження за корабельної групою НАТО, яка увійшла в Чорне море.

"Сили і засоби Чорноморського флоту приступили до спостереження за діями постійної мінно-тральної групи сил першочергового задіяння НАТО в складі плавучої бази постачання "Аліакмон" ВМС Греції (флагман), тральщиків- шукачів "Тамбре" ВМС Іспанії, "Гаета" ВМС Італії, яка зайшла 7 липня 2020 року в акваторію Чорного моря", - повідомили в Національному центрі управління обороною РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Володимир Зеленський підписав указ про політику євроатлантичної інтеграції України, котрий підтверджує стратегічний курс України на набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору. Реалізація пунктів програми повинна ще більше наблизити Україну до НАТО.