RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Між Азербайджаном і Вірменією сталося бойове зіткнення

У неділю, 12 липня, сталося бойове зіткнення на азербайджано-вірменському кордоні. В результаті бою двоє азербайджанських військовослужбовців загинули, п'ятеро отримали поранення. Сторони виступили із взаємними звинуваченнями в порушенні режиму припинення вогню на ділянці Товузського району азербайджано-вірменської державного кордону. На даний час йдуть бої на цьому напрямку.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян, а також про зіткнення повідомили в прес-службі Міноборони Азербайджану, яку цитує видання haqqin.az.

"Сьогодні в районі 12:30 військовослужбовці ЗС Азербайджану, з незрозумілих для нас причин, на автомобілі УАЗ зробили спробу порушення державного кордону РА на Тавушському напрямку. Після попередження вірменської сторони, залишивши автомобіль УАЗ, військовослужбовці противника повернулися на свої позиції", - написала Степанян.

За її словами, о 13:45 військовослужбовці ЗС Азербайджану, використовуючи артилерійський вогонь, спробували захопити вірменський опорний пункт, але були відкинуті вогнем з займаних позицій, несучи втрати в живій силі. З вірменської сторони втрат немає.

У свою чергу азербайджанська сторона повідомила про атаку з боку Збройних сил Вірменії після 12:00 12 липня за допомогою артилерійських установок, метою якої було захоплення позиції азербайджанської армії в напрямку Товуз на азербайджано-вірменському кордоні.

"В результаті вжитих адекватних заходів противнику було завдано удару. В результаті бою двоє азербайджанських військовослужбовців загинули, п'ятеро отримали поранення. Керівництво Міністерства оборони висловлює співчуття сім'ям загиблих", - йдеться в повідомленні Міноборони Азербайджану.

В Міноборони Азербайджану додали, що втрати є з обох сторін.

"В даний час йдуть бої на цьому напрямку. Азербайджанські підрозділи контролюють оперативну обстановку", - повідомили в Міноборони Азербайджану.

Як повідомляв "Апостроф", 7 березня 2017 року між Азербайджаном і Вірменією знову загострився військовий конфлікт в районі Нагірного Карабаху. Сторони виступили із взаємними звинуваченнями в порушеннях режиму припинення вогню.