RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

США посилюють тиск на "Північний потік-2"

Американська влада намагається завдавати більш інтенсивного тиску на підрядників проекту "Північний потік-2" з ФРН та інших країн Європи.

Про це повідомляє німецька газета Die Welt з посиланням на неназване джерело.

Як пише видання, представники американської адміністрації провели відеоконференцію за участю європейських підрядників газопроводу, в ході якої висловили невдоволення перспективами закінчення його будівництва.

Джерело відзначило, що американці "доброзичливим тоном дуже чітко пояснили, що хочуть запобігти завершенню будівництва газопроводу".

"Я вважаю, що ця загроза дуже, дуже серйозна", - підкреслило джерело.

За даними видання, у відеоконференції брали участь до 12 представників американської сторони з трьох міністерств - держдепартаменту, Мінфіну і міністерства енергетики.

У минулий четвер Сенат Конгресу США схвалив проект оборонного бюджету США, який, зокрема, передбачає розширення санкцій проти компаній, залучених до будівництва російського трубопроводу "Північний потік-2". До цього цей проект оборонного бюджету з посиленням санкцій щодо газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік" схвалила палата представників Конгресу.

Що стосується газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік", то в новому проекті пропонується посилити вже існуючі санкції.

Зокрема, проект передбачає санкції за "сприяння продажу, оренді або наданню" трубоукладальних судів для будівництва газопроводів, "надання страхування і перестрахування", а також послуг або приміщень для "технічної модернізації" судів, пов'язаних з будівництвом газопроводу.

Як відомо, будівництво газопроводу "Північний потік-2" силами європейських підрядників було зупинено через санкції США.

Як повідомляв "Апостроф", 20 липня Палата представників Конгресу США одноголосно схвалила посилення санкцій проти газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".