RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коронавірус кожні 15 секунд вбиває одну людину в світі - Reuters

Число загиблих від коронавірусу в світі перевищило 700 тисяч осіб. У США, Бразилії, Індії та Мексиці спостерігається зростання смертності від COVID-19.

За підрахунками Reuters, в середньому кожні 5 годин від COVID-19 вмирає близько 5,9 тисяч осіб. Це становить 247 осіб на годину або одна людина кожні 15 секунд.

Найбільше страждають бідні регіони

Коронавірус досяг Латинської Америки, де проживає близько 640 мільйонів осіб, повільніше, ніж у більшої частини світу. Чиновники щосили намагалися контролювати його поширення через бідність регіону і густонаселеності міст.

За даними Програми ООН щодо населених пунктах, більше 100 мільйонів осіб в Латинській Америці і Карибському басейні живуть в трущобах.

Багато з них мають роботу в неформальному секторі, практично не маючи можливості використовувати систему соціального захисту, і продовжують працювати під час пандемії.

Найбагатша країна безсила перед COVID-19

Сполучені Штати, де проживає близько 330 мільйонів осіб, також постраждали від вірусу, не дивлячись на те, що вони є однією з найбагатших націй у світі.

Вчора головний експерт уряду США з інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі заявив, що держави з високим рівнем захворюваності коронавірусом повинні переглянути питання про введення обмежень на блокування.

Епідемія все ще набирає обертів

Навіть країни в тих частинах світу, які намагалися стримувати поширення вірусу, недавно почали фіксувати щоденне зростання кількості нових випадках, що свідчать про те, що битва ще далека від завершення.

В Австралії, Японії, Гонконгу, Болівії, Судані, Ефіопії, Болгарії, Бельгії, Узбекистані та Ізраїлі останнім часом відзначено рекордне зростання числа випадків захворювання.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу, 4 серпня, зафіксували 1 271 новий випадок коронавірусу, що стало черговим антирекордом.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: