RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Названо попередню причину смертельного вибуху в Бейруті

Внаслідок нищівного вибуху у столиці Лівану Бейруті, який стався 4 серпня, загинуло щонайменше 73 людини, ще понад 3 700 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

Про це повідомляє Al Jazeera із посиланням на уряд країни.

Зазначається, що вибухові хвилі поширилися по всьому місту, завдавши шкоди навіть на околицях столиці. За даними Товариства Червоного Хреста, щонайменше 60 поранених перебувають у критичному стані.

Лікарні не справляються і деякі люди вмирали на вулиці.

За словами міністра внутрішніх справ Лівану Мохаммеда Фахмі, потужний вибух спричинили 2 750 тонн аміачної селітри, що впродовж шести років зберігалися в столичному порту без належних заходів безпеки.

Президент країни Мішель Аун пообіцяв, що винним у нехтуванні заходами безпеки загрожуватиме "найсуворіше покарання", а також відмітив, що в Бейруті варто оголосити двотижневий надзвичайний стан.

Слідчий комітет впродовж п'яти днів повідомить, хто несе відповідальність за катастрофу, а в уряді країни пообіцяли виплатити сім'ям жертв компенсації.

Тим часом посольство США в Бейруті закликало мешканців ліванської столиці залишатися у приміщенні та носити захисні маски через повідомлення про токсичні гази.

Внаслідок вибуху пошкоджено корабель Тимчасових сил ООН в Лівані (ЮНІФІЛ), а частина екіпажу отримала поранення. Стан декого з потерпілих медики оцінюють як критичний. Постраждалих миротворців госпіталізували до найближчих лікарень.

Нагадаємо, 4 серпня біля порту в Бейруті (Ліван) сталося відразу кілька вибухів. Гуркіт від них було чутно на відстані 20 кілометрів від міста. Вибух стався в місці розміщення складів в порту Бейрута.

Також в мережі показали кадри з лікарні, які зробили відразу після вибуху в Бейруті.