RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Лукашенко привів війська в бойову готовність і втретє поговорив з Путіним

Олександр Лукашенко привів у бойову готовність війська у західних кордонів країни, так як стурбований ситуацією не тільки всередині країни.

Про це він заявив сьогодні на нараді з членами Ради безпеки Білорусі, передає БЕЛТА.

Лукашенко зазначив, що зібрав нараду, щоб традиційно обговорити ситуацію, яка складається на сьогоднішній день в Білорусі.

"З'явилися заяви представників західних держав, в тому числі і керівників деяких держав, які взагалі не знають, де Білорусь знаходиться, і не знають, що тут відбувається. Але тим не менше роблять ці заяви", - пояснив білоруський лідер.

"До того ж ці заяви свідчать про те, що, коли ми в Міноборони обговорювали це питання, президент мав рацію. І слава богу, що ми відреагували на це і розгорнули бойові підрозділи нашої армії на західних рубежах нашого кордону, привели їх в повну бойову готовність. Міністр оборони мені доповів, що все це виконано і відповідні частини сьогодні готові до виконання своїх зобов'язань. Ще раз підкреслю: дуже шкода, що окремі підрозділи, особливо сил спеціальних операцій, нам довелося задіяти для наведення порядку всередині країни. Ну, така певна частина нашого населення. Вона не те що не розуміє, вона робить це спеціально", - розповів він.

Крім цього, Лукашенко вже втретє поговорив з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як пише "РБК", Путін розповів Лукашенко про переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Емманюелем Макроном з приводу політичної ситуації в Білорусі.

Як писав "Апостроф", в Білорусі на підприємстві "Білоруськалій" ведуть збір підписів за участь у страйку.