RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Кім Чен Ин поділився владою з сестрою і помічниками - розвідка назвала причину

Глава КНДР Кім Чен Ин вирішив делегувати частину своїх повноважень своїй молодшій сестрі Кім Е Чжон і найближчим помічникам. Мета такого кроку - "полегшити стрес".

Про це повідомляє південнокорейське агентство "Рьонхап" з посиланням на інформацію розвідслужби Південної Кореї.

Національне агентство розвідки (NIS) повідомило, що північнокорейський лідер, як і раніше, буде "мати абсолютну владу", проте поступово передасть свої повноваження молодшій сестрі.

"Кім Чен Ин і раніше зберігає свою абсолютну владу, але частина її поступово передається, - заявило агентство. - Е Чжон - де-факто лідер номер два, але наступник обраний".

Як повідомили в Південній Кореї, Кім Е Чжон прийняла велику частину повноважень від Кім Чен Ина, але вона не є єдиною, кому лідер КНДР передав владу.

В розвідці повідомили, що Кім Е Чжон відповідатиме за політику щодо Південної Кореї і США, а також інші загальні питання. Пак Понг Джу, заступник голови Комісії з державних справах, і новий прем'єр Кім Ток Хун взяли під контроль економічний сектор. За збройні сили відповідають Чхве Пу Іль, директор департаменту з військових питань партії, і Рі Пхьончхоль, заступник голови Центрального військового комітету партії.

За даними розвідки, розподіл повноважень частково спрямований на те, щоб "зняти стрес Кім Чен Ина від його правління", а також зняти з нього провину в разі провалу політики, що проводиться.

Як повідомляв "Апостроф", в травні лідер КНДР Кім Чен Ин зник більш ніж на 20 днів. Під час його першої появи помітили підтвердження того, що у північнокорейського лідера все ж були проблеми зі здоров'ям.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: