RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

"Нам не однаково": Путін заявив про готовність відправити силовиків в Білорусь

Володимир Путін, президент РФ, на прохання Олександра Лукашенко сформував резерв із співробітників правоохоронних органів, які "при необхідності" допоможуть Мінську.

Про це Путін заявив в інтерв'ю на телеканалі "Росія-24", пише hromadske.

За його словами, цей резерв не використовуватимуть просто так, а тільки в разі, якщо учасники протесту почнуть спалювати машини, будинки, банки, намагатися захопити адмінбудівлі.

Як сказав Путін, поки що ситуація в Білорусі "вирівнюється".

"Нам, безумовно, не все одно, що там (в Білорусі - ред." Апостроф ") відбувається. Це дуже близька, можливо, найближча для нас країна. І етнічно близька, і в плані мови, і в культурному, духовному, і де завгодно (плані - ред. "Апостроф"). У нас десятки, може, сотні тисяч, якщо не мільйони, прямих родинних зв'язків. Найтісніша кооперація в промисловості", - зазначив президент РФ.

Путін публічно висловився щодо Білорусі

Крім усього, в цьому інтерв'ю, Путін вперше публічно прокоментував події в Білорусі, де з 9 серпня проходять антиурядові протести з вимогою відставки Лукашенка.

Він заявив, що РФ щодо Білорусі поводиться "більш стримано і нейтрально, ніж багато країн, особливо європейських країн і США. Ми досить об'єктивно, всебічно висвітлюємо все, що відбувається в Білорусі".

Він також вважає, що Координаційна рада, створена білоруською опозицією для транзиту влади після виборів, насправді створена для захоплення влади. А "створення органів, які намагаються захопити владу, неприпустимо".

Що ж стосується правоохоронців, вони, на думку президента РФ, діють досить стримано під час протестів: "Комусь хочеться, щоб там відбувалося щось інше. На них (учасників протесту - ред. "Апостроф") хочуть впливати".

Як писав "Апостроф", 26 серпня, Світлана Алексієвич, лауреат Нобелівської премії з літератури, прийшла на допит до слідчого комітету Білорусі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: