RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У Сирії російський броньовик протаранив авто американського патруля, є поранені

Вранці, 26 серпня, в Сирії зіткнулися транспортні засоби військ Росії і міжнародної коаліції на чолі з США, а саме - російський броньовик протаранив американський автомобіль.

Про це пише Politico.

В результаті інциденту американські військові отримали поранення. Незважаючи на це, вони поїхали з місця події, щоб "запобігти ескалації".

За відомою інформацією, із заяви представника Ради національної безпеки США Джона Уліота, зіткнення сталося неподалік від сирійського міста Дерік. Сили коаліції здійснювали черговий патруль, коли їх протаранили російські.

При цьому американське видання Politico з посиланням на джерела повідомило, що в результаті зіткнення постраждали, щонайменше, четверо американських військовослужбовців: у них виявлені ознаки легкого струсу мозку.

"Щоб запобігти ескалації ситуації, патруль коаліції покинув район. Подібні ризиковані і непрофесійні дії є порушенням протоколів по деескалації, прийнятих США і Росією в грудні 2019 року", - зазначив представник американського Радбезу.

Також в мережі з'явилося ймовірне відео цієї події. Кадри виклали в російському Telegram-каналі "Воєнкори Російської Весни". Там написали, що російські і американські транспортні засоби брали участь в "міжнародних армійських іграх". На відео видно, що американський бронеавтомобіль гнобили російські БТР і вертоліт.

У Сирії, перш за все на північному сході країни, знаходиться близько 500 американських військових. Вони разом з опозиційними "сирійськими демократичними силами" здійснюють патрулювання місцевості та борються проти Ісламської держави в країні.

Як писав "Апостроф", в Сирії 18 серпня підірвали автоколону російських військових, в результаті загинув генерал армії РФ. У мережі з'явилося відео моменту вибуху.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: