RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Reuters: прем'єр Японії Абе вирішив подати у відставку - що за причина і хто наступник

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе вирішив подати у відставку через погіршення стану здоров'я. В ЗМІ вже назвали ймовірних наступників Абе.

Про це повідомляє Reuters.

Абе, який роками боровся з виразковим колітом, вирішив піти у відставку, щоб уникнути проблем уряду Японії. Його лікування впродовж останніх тижніх викликало питання, чи зможе він залишатися до кінця свого терміну - до вересня 2021 року на посаді лідера правлячої партії, а отже, і прем'єр-міністра.

Повідомлення про відставку Абе вже викликало коливання на фондовому ринку Токіо і зростання єни.

ЗМІ назвали ймовірних кандидатів на посаду глави уряду країни з третьою за величиною економікою світу.

Серед них називають 79-річного міністра фінансів Таро Асо, який одночасно виконував обов'язки віце-прем'єр-міністра і був основним членом адміністрації Абе, 63-річного Шигеру Ішіба, який регулярно очолює рейтинг депутатів, яких виборці хочуть бачити наступним прем'єр-міністром, але менш популярний серед депутатів партії.

Також новим прем'єром може стати 63-річний Фуміо Кішіда, який обіймав посаду міністра закордонних справ за часів Абе з 2012 по 2017 рік, або 56-річний міністр оборони Таро Коно, відомий суворою позицією у суперечці з Південною Кореєю за історію воєнного часу.

Як повідомляв "Апостроф", 27 серпня стало відомо, що глава Виконавчого комітету реформ України Міхеїл Саакашвілі повертається до себе на батьківщину - в Грузію.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: