RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

NASA запатентувало найкоротшу траєкторію до Місяця: за скільки можна долетіти

Національне аєрокосміческое агентство США (NASA) запантентовало серію орбітальних маневрів, які дозволять невеликим космічним апаратам скоротити траєкторію і дешевше дістатися до Місяця. Патент не поширюється на рядки коду, а тільки на траєкторію.

Про це повідомляє Science alert.

Маршрут дозволить заощадити час, паливо і гроші і взяти на борт більше наукових инструментів. Траєкторією можуть скористатися невеликі космічні кораблі, без астронавтів або всюдиходів на борту, які використовуються для виконання важливих наукових досліджень.

Перший космічний корабель, який скористається перевагами цієї нової орбітальної траєкторії, може доставити унікальні дані зі зворотного боку Місяця. Майбутня місія, яка отримала назву The Dark Ages Polarimeter Pathfinder або Dapper, вперше спробує виявити "сліди" перших мільйонів років існування Всесвіту.

Нова траєкторія скоротить час шляху з 6 до 2,5 місяців.

Траєкторія має безліч можливостей вивести космічний корабель на орбіту під будь-яким кутом навколо Місяця практично в будь-який час. Вона огинає зону випромінювання навколо Землі, звану поясами Ван Аллена, яка може пошкодити чутливу електроніку.

Як повідомляв "Апостроф", засновник компанії SpaceX Ілон Маск розповів, що в найближчі роки здійснить політ на Місяць.