RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Головна пропагандистка Кремля опинилася в центрі міжнародного скандалу через пост в соцмережі

Спікер російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова образила сербів постом в соцмережах.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "Підйом".

Захарова опублікувала фото президента Сербії Александара Вучича на прийомі у президента США Дональда Трампа. Глава Білого дому сидів за столом, а Вучич - прямо перед ним, на стільці. Нижче Захарова прикріпила картинку з відомою сценою з фільму "Основний інстинкт" з підписом "Якщо Вас покликали в БД, а стілець поставили так, як ніби ви на допиті, сідайте, як на фото 2".

У Сербії болісно сприйняли її висловлювання. Так, директор канцелярії по Косово і Метохії при уряді Сербії Марко Джуріч висловився з приводу поста в Twitter і назвав його ганебним.

"А уявіть собі, що цей президент не сказав жодного гидкого слова на адресу Росії, навіть в тому місці. А уявіть, що цей президент півтори години чекав прийому у президента Росії і жодного разу не попросив спеціальний стілець. Я не дозволю вам атакувати горду Сербію. Вам має бути соромно! " - написав він.

Відреагував на публікацію і сам Александар Вучич, назвавши пост Захарової примітивізмом.

"Підсвідомість найбільше говорить про людину, найбільше про себе сказала Марія Захарова, примітивізм і спрощеність найбільше говорять про неї і про тих, хто це опублікував. Я про це говорити не буду, нехай вони самі цим займаються", - сказав він.

В ефірі телеканалу "ТВ Пінк" сербський лідер висловив жаль, що в Росії не цінують той факт, що Сербія - єдина з європейських країн, яка не приєдналася до антиросійським санкцій.

"Розумію Захарову, наші переговори були успішними, але мені шкода, бо і там я захищав наші відносини з Росією і відмовився підписати угоду про покупку більш дорогого зрідженого газу, що було в первісному документі. Не цінують люди те, що Сербія - єдина країн , яка не запровадила санкції проти Росії ... не цінують, що Сербія - військово нейтральна країна і не збирається вступати в НАТО, єдина країна, яка купує газ і зброю у них", - сказав Вучич.

Після скандалу, що вибухнув, Захарова вибачилася за свій пост і спробувала виправдатися тим, що була невірно витлумачена.

"Прошу вибачення, але мій пост був невірно витлумачений! Єдине, що в ньому містилося - неприйняття зверхнього ставлення з боку "виняткових". Протокольні виверти стали одним із прийомів, на які регулярно йдуть американські чиновники, щоб штучно створити видимість власної винятковості. А це неприйнятно", - написала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Марія Захарова повеселила мережі своїм селфі, зробленим після тривалого польоту в літаку з Росії в Мексику.