RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Глави МЗС G7 закликали Росію покарати винних в отруєнні Навального

Міністри закордонних справ країн-учасниць G7 випустили заяву, в якій засудили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Текст заяви опублікував глава бюро "Голосу Америки" в Білому домі Стів Херман в Twitter.

Як сказано в спільній заяві глав МЗС країн-учасниць G7, Німеччина поінформувала інших членів об'єднання (Велика Британія, Канада, Італія, США, Франція, Японія) про те, що клінічні та токсикологічні висновки німецьких лікарів і експертів говорять про те, що Навальний став жертвою хімічної атаки із застосуванням нервово-паралітичного речовини з групи "Новачок".

"Ми, міністри закордонних справ Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, а також Високий представник Європейського Союзу, єдині в самому рішуче засудження підтвердженого отруєння Олексія Навального", - йдеться в повідомленні.

Глави МЗС G7 звернулися до РФ із закликом провести максимально швидке і прозоре розслідування події і покарати винних за отруєння Навального.

У заяві зазначено, що Навальний і раніше перебуває в берлінській клініці "Шаріте" у важкому стані. Глави МЗС G7 побажали родині і близьким якнайшвидшого одужання опозиціонера.

Як повідомляв "Апостроф", стан Олексія Навального, якого після отруєння лікують в німецькій клініці "Шаріте", покращився, його вивели з коми.