RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

США розширили санкції проти Росії: фігуранти списку пов'язані з "кухарем Путіна"

У середу, 23 вересня, міністерство фінансів США ввело санкції відносно осіб і організацій, пов'язаних з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним та тих, хто бере участь в кампанії щодо посилення російського впливу в Центральноафриканській республіці (ЦАР).

Про це повідомляє "Голос Америки".

Крім того санкції накладені на осіб, які безпосередньо сприяють Федеральній службі безпеки Росії, а також тих, хто допомагає фігурантам санкційних списків обходити американські санкції.

За словами міністра фінансів США Стівена Мнучіна, Штати продовжать вживати заходів для обмеження можливостей Пригожина проводити операції в глобальному масштабі.

"У Євгена Пригожина є міжнародна мережа прихильників для поширення згубного політичного і економічного впливу по всьому світу", - зазначив він.

Зокрема санкції торкнулися восьми людей і семи організацій, які безпосередньо беруть участь в просуванні діяльності Пригожина в ЦАР, які сприяють ФСБ або беруть участь в діяльності по ухиленню від санкцій.

Йдеться про громадян РФ Бориса Гайковича, Олену Іванову, Євгенія Ходотова, Надію Кучимову, Олександра Кузіy і Владислава Занина, а також про громадянина Фінляндії Микиту Ковалівського і Дмитра Ситого, громадянство якого не вказано.

У списки санкцій потрапили пов'язані з цими людьми компанії, зареєстровані в Росії, ЦАР або в Фінляндії: Acex Oy, Gch Finland Oy, Lobaye Invest, "М-Фінанс", "НВП ПТ Океанос", Optima Freight Oy, Unicum Trade Oy.

У заяві мінфіну США наголошується, що санкції є частиною зусиль уряду США щодо притягнення до відповідальності російських розвідувальних служб, в тому числі ФСБ, за скоєння низки дестабілізуючих дій, таких як зловмисна кібердіяльність і втручання у вибори.

Відзначимо, компанія Євгена Пригожина займалася в Росії організацією харчування вищих осіб держави, завдяки чому він отримав в ЗМІ прізвисько "кухар Путіна".

Як повідомляв "Апостроф", Євген Пригожин перерахував в клініку "Шаріте" мільйон рублів на лікування політика Олексія Навального.