RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Це реально страшно": лікар з Ізраїлю викрив популярний фейк про смертність від коронавірусу

Лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль заявив, що висока смертність від коронавірусу - жертвами COVID-19 вже стали більше 1 мільйона осіб і понад 33 мільйонів інфіковано - насправді є дуже високим рівнем смертності від респіраторної інфекції.

Про це він розповів в інтерв'ю "Обозревателю".

За словами лікаря, при звичайному грипі рівень летальних випадків набагато нижчий, а порівнювати смертність від коронавірусу зі смертністю від, приміром, онкологічних захворювань, не можна.

"При респіраторному захворюванні смертність 1-2%, це не рак, це не інфаркт, вони не сезонні і не передаються через дихання! Це реально страшна цифра, до людей не доходить! Порівнювати просто нерозумно", - наголосив Бриль.

Також він висловив надію, що після проведення масового вакцинування хворобу вдасться перемогти.

"Якщо люди будуть робити щеплення, якщо вакцина буде безпечна, то, звичайно, кількість смертей зменшиться в десятки, сотні і в тисячі разів. У групі ризику будуть тільки ті, хто не щеплені, і у кого не виробляться антитіла", - заявив лікар.

Як приклад, він навів ситуацію з поліомієлітом в Африці, де завдяки щепленням вдалося зупинити поширення хвороби.

"Якщо ми подивимося по гепатиту, по вірусу папіломи людини і по багатьох інших вірусах - зниження смертності величезне. Але треба, щоб все було зроблено по науці, все, як годиться", - резюмував Бриль.

Як повідомляв "Апостроф", лікар-вірусолог Алла Мироненко дала прогноз щодо коронавірусу в Україні. Вона вважає, що через місяць кількість хворих піде на спад.