RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У столиці Киргизстану протести після виборів: силовики застосували водомети і світлошумові гранати, відео

У Киргизстані пройшли парламентські вибори, але після них почалися масові заворушення, так як багато виявилися незгодними з підсумками голосування.

Про це повідомляють в Telegram-каналі Mash.

Ще 4 жовтня люди вийшли на протести на вулиці столиці Бішкека. Вони заявили, що вибори були нелегітимними. Мітингувальники влаштували погром і перевернули машину міліції.

Силовики почали розганяти мітингувальників. Правоохоронці почали застосовувати світлошумові гранати і сльозогінний газ. Місцеві ЗМІ пишуть, що є поранені. А в МОЗ країни відзначили, що травми отримали двоє співробітників правоохоронних органів.

Пізніше силовики почали застосовувати водомети для розгону акцій протесту. За даними "Sputnik Киргизстан", в лікарні Бішкека виявилися 16 осіб.

Через деякий час протестуючі забарикадували проїзд по вулиці Київській, куди їх з площі відтіснили силовики, пише канал KG24. Люди кидають в міліціонерів каміння, а ті відстрілюються у відповідь з помпових рушниць.

Міліція почала досудове провадження за статтею про масові заворушення.

За даними каналу "Дощ", вибори також не визнали 10 з 12 партій, які програли.

Як повідомляв "Апостроф", в результаті масової бійки в казахстанському селі Масанчі, яке знаходиться недалеко від кордону з Киргизстаном, загинули вісім чоловік, ще 40 поранені.