RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Останні дебати Трампа і Байдена перед виборами: повне відео і головні тези

В Університеті Белмонт в Нешвіллі відбулися другі і заключні дебати між чинним лідером США Дональдом Трампом і кандидатом в президенти від Демократичної партії Джо Байденом.

"Апостроф" публікує думку кандидатів в президенти США на головні питання, які турбують громадськість.

Дискусія тривала трохи більше 1,5 годин без перерв на рекламу. Обидва кандидата не виголошували промов, а відразу перейшли до питань від модератора, роль якого виконувала журналістка NBC News Крістен Уелкер.

Планувалося змінити формат самих дебатів, щоб не дати кандидатам перебивати один одного, чим, втім, вони активно займалися.

Зовнішнє втручання у вибори

Джозеф Байден. "Росія домагається, щоб я не став наступним президентом США". Але будь-яка країна заплатить за втручання у вибори в США - зокрема, Росія і Іран.

Дональд Трамп. "Подумайте про Україну та інші країни. Ніхто, крім мене, не відносився до Росії жорсткіше".

Зовнішня політика

Дональд Трамп. США наклали на товари з Китаю мита, отримавши до 28 млрд доларів виручки. Особисті відносини з президентом Росії Володимиром Путіним і лідером КНДР Кім Чен Ином - прекрасні, завдяки чому вдалося уникнути ядерної війни і конфлікту на Корейському півострові.

Джозеф Байден. "Перед Другою світовою війною з Гітлером теж були хороші відносини". Необхідно забезпечити контроль над КНДР, щоб Пхеньян не зміг нашкодити США, а зустріч з Кім Чен Ином можлива тільки за умови скорочення Північною Кореєю свого ракетного арсеналу.

Соціальний захист населення

Дональд Трамп. Систему соціального страхування Obamacair і Medicaid необхідно скасувати - вони не працюють. Демократи блокують прийняття Конгресом розроблених Білим домом планів підтримки населення через коронавірус.

Джозеф Байден. Якщо суд скасує Obamacair, я прийму її цю програму в новому варіанті. "Охорона здоров'я - це не привілей, а право вибирати, яку допомогу отримувати". Необхідно збільшити рівень мінімальної зарплати до 15 доларів на годину.

Епідемія коронавірусу

Дональд Трамп. Прогнозували загибель від COVID-19 2,2 мільйона американців, але цей показник був знижений в 8,5 рази. Вдалося подолати спалах в штатах Флорида, Техас і Арізона. США минули найгострішу стадію епідемії.

Джозеф Байден. "Той, хто несе відповідальність за загибель 220 тисяч американців від коронавірусу, не повинен бути президентом США". Трамп знав про небезпеку вірусу з січня, але піддався паніці і нічого не сказав суспільству.

Дональд Трамп. Протягом найближчих тижнів буде зареєстрована американська вакцина від COVID-19. Військові готові розподілити 100 мільйонів доз вакцини, як тільки вона з'явиться.

Джозеф Байден. Трамп обіцяв, що коронавірусу не буде вже до Великодня, але у нього немає чіткого плану боротьби з епідемією. "Люди привчаються не жити, а вмирати з коронавірусом".

Жорсткість карантину в США

Дональд Трамп. "Лікування не повинно бути страшніше за саму хворобу". У США не стануть оголошувати тотальний локдаун.

Джозеф Байден. Необхідний стандарт для закриття певних спільнот, які були вражені спалахами вірусу, - зменшити кількість учнів в класах, виділити кошти на дотримання санітарної дистанції на підприємствах.

Міграційна політика

Дональд Трамп. Влада намагається возз'єднати дітей мігрантів з батьками, з якими їх розлучили після нелегального проникнення в США. Дітей-нелегалів в США везуть "хижаки, злочинці і картелі".

Джозеф Байден. Розлучати дітей мігрантів з їх батьками - це злочин. Протягом 100 днів після обрання президентом надасть більше 11 мільйонам нелегальних мігрантів, яких ввезли в США дітьми, шлях для отримання американського громадянства.

Расизм в США

Дональд Трамп. "Ніхто не зробив для чорношкірого населення США більше, ніж я. Можливо, тільки Авраам Лінкольн". Університети, в яких навчаються переважно афроамериканці, отримали фінансування. "Я расист в найменшій мірі з присутніх тут".

Джозеф Байден. Расизм в США існує на інституціональному рівні. Необхідно провести тюремну реформу і лібералізувати покарання, пов'язані з обігом наркотиків. "Людей, затриманих з кокаїном, треба лікувати, а не відправляти в тюрми".

Україна

Дональд Трамп. Джо Байден і його син нелегально заробляли в Україні великі гроші. Якщо це правда, то він корупціонер.

Джозеф Байден. Трамп намагався підкупити український уряд, щоб отримати компромат на Хантера Байдена і його батька.

Як повідомляв "Апостроф", адміністрація президента США потрапила в скандал через те, що вимагала від розвідки применшувати загрозу російського втручання в президентські вибори в Штатах, так як це виставляло в поганому світлі Дональда Трампа.