RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Угорщина оскандалилася в день місцевих виборів в Україні: з'явилася реакція МЗС

У неділю, 15 жовтня, в день місцевих виборів в Україні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто закликав угорців Закарпаття підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Єдина угорська партія, КМКС, балотується на потрапляння до Закарпатської обласної ради, і було б непогано, якби угорці не залишилися без представництва на рівні області", - написав Сійярто.

Він також закликав підтримати на виборах мера Берегово чинного мера Золтана Баб'яка. Крім того, він повідомив, що закарпатці, які з яких-небудь причин перебувають в Угорщині можуть перетнути кордон для голосування і повернутися без зобов'язання проходити 14-денний карантин.

Міністерство закордонних справ України заявило про "пряме втручання" Будапешта в український виборчий процес і про неповагу Угорщиною українського законодавства.

У МЗС заявили, що не тільки "засмучені" цією заявою, але також вважають, що вона підриває українсько-угорські відносини.

"Констатуємо ігнорування Будапештом неодноразових закликів Києва припинити нехтувати принципами верховенства права і добросусідських відносин і з повагою ставитися до законів України... Неприйнятні підказки виборцям з Будапешта порушують законодавство України і не залишають українській стороні іншого вибору як жорстко реагувати на такі кроки відповідно до усталеної міжнародною практикою і законодавством України", - йдеться в заяві.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що явка на місцевих виборах в Україні, які відбулися 25 жовтня, за попередніми даними склала 36,98%.