RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Несподівані наслідки пандемії COVID-19: що загрожує дітям в бідних країнах

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) попередили, що запроваджені в зв'язку з пандемією COVID-19 обмеження та вимоги стримують програми імунізації в найбідніших країнах світу, що в майбутньому може призвести до спалахів поліомієліту та кору серед дітей.

Про це йдеться в повідомленні агентства Reuters.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що на початку цього року Африка була оголошена вільною від поліомієліту завдяки скоординованим зусиллям міжнародних організацій, урядів країні та мільйонів медичних працівників.

"З моменту настання пандемії регулярні програми імунізації, подібні до тієї, яка зупинила неконтрольований поліомієліт в Африці, були припинені, а діти залишались у районах високого ризику, вразливих до таких хвороб, як поліомієліт, кір та пневмонія", - заявив Гебреєсус.

За його словами, зараз ВООЗ починає спостерігати спалахи цих хвороб, а передача поліовірусу, як очікується, зросте в Пакистані та Афганістані, а також у багатьох недоімунізованих районах Африки.

"Відмова від викорінення поліомієліту зараз призведе до глобального відродження хвороби, і протягом 10 років щороку може бути до 200 тисяч нових випадків", - наголосив гендиректор ВООЗ.

В ООН в свою чергу повідомили, що через пандемію коронавірусу мали місце зриви кампаній імунізації проти кору та поліомієліту, що становить загрозу дітям із вразливих категорій.

Як повідомляв "Апостроф", вчені заявили, що коронавірус продовжує мутувати, відрощуючи більшу кількість спайкових білків - шипів, за допомогою яких він проникає в клітину.