RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чекати залишилося недовго: в ЄС назвали термін появи перших партій вакцини від Covid-19

Перші вакцини від Covid-19, Pfizer/BioNTech і Moderna, можуть отримати пробну ліцензію на європейському ринку вже в наступному місяці.

Як пише vrtnws.be, про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен після відеоконсультації з європейськими лідерами з питань боротьби з пандемією коронавірусу.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) оцінює можливість продажу вакцини.

"Усі вакцини будуть належним чином протестовані, перевірені і оцінені, перш ніж вони будуть дозволені. Якщо все піде добре, без будь-яких проблем, EMA може видати пробний дозвіл на продаж вже в другій половині грудня", - наголосила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

Генеральний директор німецької фармацевтичної компанії BioNTech, яка співпрацює з американською компанією Pfizer в виготовленні антіковідной вакцини, заявив, що цілком можливо, що вони зможуть почати розповсюдження вакцини в США і Європі ще в цьому році.

Європейська комісія уклала угоди з п'ятьма фармацевтичними компаніями про придбання вакцини, включаючи BioNTech / Pfizer. З приводу вакцини Moderna тривають переговори.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в американській компанії Pfizer, яка спільно з німецькою BionTech розробляє вакцину від коронавірусу, заявили про її більшу ефективність, ніж передбачалося раніше.