RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Прощання з Марадоною переросло в сутички - дісталося навіть пропагандистам Кремля: фото і відео

У четвер, 26 листопада, під час церемонії прощання з легендарним футболістом Дієго Марадоною в столиці Аргентини Буенос-Айресі поліція застосувала сльозогінний газ і травматичні кулі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На площі перед президентським палацом, де проходила церемонія, зібралися десятки тисяч шанувальників футболіста. У страху, що їм не дозволять попрощатися з кумиром, вони влаштували безлади, які переросли в зіткнення з поліцією. У силовиків летіло каміння і пляшки, у відповідь вони застосували перцевий газ і зброю з гумовими кулями. Кілька людей отримали поранення.

Поліція затримала дев'ять осіб у зв'язку з грабежами, вандалізмом, опором представникам влади і заворушеннями.

Постраждали в ході заворушень навіть пропагандисти з російського каналу RT: під час прямого включення кореспондент отримав удар по губі каменем, а в оператора потрапили гумовою кулею.

"На щастя, серйозних травм вони не отримали", - повідомили в Telegram-каналі.


Труну з футболістом відвезли на цвинтар "Білизни віста" в передмісті аргентинської столиці в супроводі кортежу з тисячі поліцейських на мотоциклах. Дорогою його рух було зупинено - шанувальники футболіста влаштували пробку. На кладовищі були присутні тільки 25 родичів і близьких.

Як повідомляв "Апостроф", легенда світового футболу Дієго Марадона пішов з життя у віці 60 років. Його смерть настала через серцевий напад.