RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Туреччині відмовилися від російської вакцини від коронавірусу: міністр назвав причину

Туреччина відмовилася від покупки російської вакцини від коронавирусу, адже вона не відповідає умовам "належної лабораторної практики".

Як повідомляє Reuters, про це заявив міністр охорони здоров'я країни Фахреттін Коджа.

"Росія не змогла цього виконати. Таким чином, ані ВООЗ, ані світ не змогли придбати цю вакцину. Ця вакцина також не може отримати у нас ліцензію. Тому це поза нашої сфери інтересів", - сказав він.

Росія була першою країною, що надала нормативний дозвіл на нову вакцину проти коронавірусу, зробивши це до завершення великомасштабних випробувань, що викликало стурбованість вчених і лікарів з приводу безпеки та ефективності вакцини.

В даний час Туреччина займає четверте місце в світі за рівнем щоденної захворюваності на коронавірус. У країні введено повну локдаун по вихідним і комендантську годину в будні дні.

Президент Тайїп Ердоган закликав громадян бути терплячими до прибуття вакцин.

Як повідомляв "Апостроф", в Москві лікарів примушують робити щеплення від коронавірусу російською вакциною "Супутник V", яка не показала відповідної ефективності. Лікарі відмовляються робити щеплення новою вакциною, а їм за відмову погрожують звільненням.