RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

Всі новини

Парад перемоги у війні за Нагірний Карабах відвідав президент Туреччини, фото і відео

У четвер, 10 грудня в Баку пройшов парад, присвячений перемозі у війні за Нагірний Карабах. На ньому був присутній президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і його дружина Еміне Ердоган.

Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони Азербайджану.

У параді взяли участь понад 3 тисяч осіб особового складу, було продемонстровано до 150 одиниць військової техніки. Також була показана частина військових трофеїв, захоплених під час війни за Нагірний Карабах. Військовий оркестр виконав державні гімни Азербайджану і Туреччини.

На параді виступили президент Азербайджану Ільхам Алієв і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Війна за Нагірний Карабах, яку в Азербайджані називають "Вітчизняна війна", тривала 44 дні. За офіційними даними Азербайджан втратив 2783 солдата - в 4 рази менше, ніж під час першої карабаської війни 1992-1994 року. Вірменія ж втратила 2718 людей.

В результаті цієї війни Азербайджан не тільки повернув під свій контроль втрачені в 90-х роках території навколо Нагірного Карабаху, а й забезпечив створення коридору між Азербайджаном і його Нахічеванською автономією.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 10 листопада, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільно з президентами Азербайджану та Росії заяви про припинення війни в Нагірному Карабасі. За його словами, це було для нього вкрай важким рішенням. Даний документ в Єревані сприйняли як капітуляцію, що обернулося масовими протестами і погромами.