RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Показує результат через 10 секунд: вчені створили новий експрес-тест на коронавірус

У Туреччині розробили новий експрес-тест, здатний виявити Covid-19, який різко пішов на спад в Україні, за 10 секунд. Його ефективність - 99%.

Про це повідомили в Білкентському університеті.

Для проведення тесту береться мазок з ротової порожнини людини. Позитивний результат тесту визначається зміною забарвлення.

"Зразок, взятий у пацієнта, змішується зі спеціальним розчином і наноситься на чіп виявлення патогенів. Якщо в навколишньому середовищі біосенсорний пристрій виявляє патоген, наявність визначається за допомогою флуоресцентного сигналу", - пояснили в університеті.

Як уточнили вчені, на відміну від ПЛР-тестів, ця система заснована не на реплікації зразка, а на виявленні наявності вірусу за допомогою передових оптичних методів.

Крім того, для проведення цього тесту немає необхідності брати мазок з глибоких областей горла і носа, що часто створює дискомфорт.

Тест-систему планують запустити в масове виробництво протягом 2 місяців.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу в Україні зафіксували найнижчу за останні три місяці кількість нових хворих на коронавірус. Позитивні результати тестів отримали 4 158 осіб. У МОЗ пояснюють, що кількість виявлених випадків зменшилася через святкові вихідні.