RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ми відзначаємо тріумф демократії: що сказав Байден в інавгураційній промові

Президент США Джо Байден у своїй інавгураційній промові заявив, що з його обранням демократія перемогла.

Інавгурація Байдена: онлайн трансляція і всі подробиці

Він пообіцяв захищати демократію, Конституцію і Америку. Він закликав громадян до єднання і висловив думку, що з його обранням переміг не окремий політик або партія, а сама демократія.

"Це день Америки, це день демократії. День історії і надії на оновлення. Сьогодні ми відзначаємо тріумф не кандидата, а мети. Мети - демократії. Воля народу була почута. Ми знову усвідомили, що демократія дорогоцінна, вона крихка. І в цю годину, друзі, демократія перемогла... Я дякую моїм попередників обох сторін за їх присутність тут сьогодні. Я дякую їм від щирого серця ... І я знаю стійкість нашої Конституції і силу, силу нашої нації, як і президент Картер, з яким я говорив вчора ввечері, який не може бути з нами сьогодні, але якому ми віддаємо шану за те, що він служить нам все життя", - сказав Байден.

Він оголосив хвилину мовчання в пам'ять про 400 тисяч жертв коронавірусу в США:

"Дорогі співвітчизники, у нашій майбутній роботі ми повинно спиратися один на одного, щоб вийти з цієї темної зими. Ми зараз вступаємо в найскладніший і смертельно небезпечний період вірусу і ми повинні цю пандемію перемогти".

Президент закликав американців об'єднатися, щоб подолати проблеми, з якими стикається нація. Це ідея, яку він часто згадував в ході передвиборної кампанії.

"Щоб подолати ці проблеми, відновити душу і забезпечити майбутнє Америки, потрібно набагато більше, ніж слова, і потрібна найбыльш важка з усіх умов демократії - єдність", - сказав Байден.

Байден також пообіцяв перемогти екстремізм і тероризм в США.