RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

У М'янмі військові влаштували переворот і захопили владу - президент затриманий

У понеділок, 1 лютого, в М'янмі військові влаштували державний переворот і захопили владу - президент країни Він Мьін і міністр закордонних справ, яка також очолює правлячу партію Національна ліга за демократію (НЛД), Аун Сан Су Чжі затримані.

Про це повідомляєReuters з посиланням на прес-секретаря НЛД Мьо Ньінта.

За словами військових, затримання були здійснені у відповідь на "фальсифікацію виборів", які відбулися в листопаді і перемогу на яких нібито незаконно отримала правляча партія НЛД.

У столиці країни Нейпьідо недоступні телефонний і інтернет-зв'язок, на вулицях міста помічені солдати. Люди кинулися на ринки, щоб запастися продуктами, інші вишикувалися в чергу біля банкоматів, щоб зняти готівку.

Як відомо, в листопаді 2020-го року в М'янмі пройшли загальні вибори, в ході яких перемогу здобула НЛД, проте військові не погодилися з результатами голосування.

М'янма перебувала під владою військових з 1988 до 2011 року. Восени 2015-го опозиційна партія НЛД на чолі з Аун Сан Су Чжі здобула беззаперечну перемогу на парламентських виборах, отримавши таким чином право формувати новий уряд.

Нагадаємо, раніше в північно-західній африканській Республіці Малі відбувся державний переворот за участю військових.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: