RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

ФБР оголосило в розшук "кухаря" Путіна" і призначило солідну винагороду

У США Федеральне бюро розслідувань оголосило в розшук главу компанії "Конкорд" Євгенія Пригожина, якого називають "кухарем Путіна".

Про це йдеться на сайті ФБР.

За нього призначена також нагорода в розмірі 250 000 доларів. Винагорода передбачається за інформацію, яка допоможе заарештувати Пригожина.

На сайті ФБР також опублікована інформація про главу російської компанії. Зокрема, це опис зовнішності, дата народження, національність.

"Пригожин розмовляє російською і пов'язаний з Росією, Індонезією, Катаром і Естонією", - написали в примітці.

Також відзначають, що Євген Вікторович Пригожин розшукується ФБР за звинуваченням в причетності до змови з метою обману США шляхом перешкоджання і порушення законних функцій Федеральної виборчої комісії, Міністерства юстиції США і Державного департаменту США. Це сталося у Вашингтоні, округ Колумбія, з початку 2014 року по 16 лютого 2018 року.

Пригожин був основним спонсором Санкт-Петербурзького агентства інтернет-досліджень (IRA). Він нібито контролював і схвалював їх операції по політичному і виборчому втручанню в Сполучених Штатах, які включали закупку американського комп'ютерного сервера, створення сотень фіктивних онлайн-персонажів і використання вкрадених особистих даних осіб зі Сполучених Штатів. Ці дії нібито були зроблені, щоб охопити значну кількість американців з метою втручання в політичну систему США, включаючи президентські вибори 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін і глава російської компанії "Конкорд" Євген Пригожин, якого називають "кухарем" Путіна, стали героями карикатури на тему отруєння Олексія Навального. Їх зобразили героями відомої картини художника Олександра Лактіонова "Переїзд на нову квартиру".