RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Путін запропонував Байдену поговорити і отримав неприємну відповідь

На пропозицію президента Російської Федерації Володимира Путіна провести термінові переговори з президентом США Джо Байденом в Білому домі відповіли відмовою. Амерікансікй лідер буде зайнятий.

Як передає РБК, про це повідомила представник Білого дому Джен Дженніфер Псакі.

За її словами, в п'ятницю, 19 березня, Джо Байден буде зайнятий візитом в штат Джорджію, тому не зможе провести переговори. При цьому представник Білого дому нагадала, що Байден раніше вже провів телефонну розмову з Путіним, на відміну від інших світових лідерів, "з якими він ще не взаємодіяв".

Із заявою про необхідність термінових переговорів в прямому ефірі між лідерами Росії та США Володимир Путін виступив після концерту з приводу семиріччя анексії Криму Росією. Він заявив про готовність поспілкуватися з Байденом в п'ятницю, 19 березня, або в понеділок, 22 березня, "щоб не пікіруватися заочно".


Це висловлювання Путіна стало реакцією на позитивну відповідь президента США в інтерв'ю на запитання, чи вважає він Путіна вбивцею.

Як повідомляв "Апостроф", Байден не тільки назвав Путіна "вбивцею", але і підкреслив, що президент Росії "заплатить ціну" за втручання у вибори в США.