RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Бразилії будуть боротися проти COVID-19 власній вакциною: вона буде дешевше

Бразильський дослідний інститут Бутантан, який співпрацює з китайською компанією Sinovac Biotech Ltd, в квітні цього року починає випробування власної вакцини від коронавірусу, надлишки якої планують продавати в нужденні країни.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Розроблену бразильськими біомедиками у співпраці з китайськими фахівцями вакцину, яку назвали ButanVac, планують використовувати вже в липні 2021 року, після того, як буде отримано схвалення регулюючих органів.

Як повідомив на прес-конференції губернатор штату Сан-Паулу, де розташований цей інститут, випробування препарату почнуться у квітні. Тести будуть проводити не тільки в Бразилії, але і в Таїланді і В'єтнамі.

Насамперед бразильську вакцину застосовуватимуть всередині країни, пізніше планується її експорт до країн третього світу, з низьким рівнем доходу, для допомоги в боротьбі з пандемією. За попередньою інформацією, її вартість буде нижчою, ніж існуючих вже на ринку вакцин.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні в четвер, 25 березня, прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac.