RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У мережі з'явилася кумедна пародія на рятувальну операцію в Суецькому каналі, відео

Шестиденна операція з розблокування Суецького каналу, в якому сів на мілину контейнеровоз Ever Given, стала приводом для сатиричного відео, знятого за участю кумеджних собак.

Користувачі соцмережі Facebook постять ці веселі кадри, які демонструють роботу "справжніх" рятувальників.

На знятому відео на тлі відомого знімка контейнеровоза, який відкопує один бульдозер, зняли двох смішних собак, які наполегливо і азартно риють яму в піску. Тварини одягнені в спеціальну жовту уніформу і мають робочі каски. В кінці роботи вони отримують солодощі, а на задньому плані пропливає звільнений контейнеровоз.


Нагадаємо, що контейнеровоз Ever Given під прапором Панами сів на мілину на півдні Суецького каналу 23 березня, перекривши рух. Це одне з найбільших суден у своєму класі: його довжина сягає 400 м, ширина - 59 м. Щоб зняти його з мілини, довелося перемістити 30 тисяч куб. м піску.

Однак після цього Ever Given знову встав майже поперек водної артерії. Це сталося через те, що судно розвернуло через сильний вітер.

Як повідомляв "Апостроф", контейнеровоз Ever Given вдалося зняти з мілини, прохід в одному з найбільш завантажених ділянок морських торговельних шляхів знову вільний.