RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У США представили унікальний космоплан для космічного туризму: фото і відео

Virgin Galactic, американська компанія, що входить в Virgin Group і планує організовувати туристичні космічні польоти, презентувала космоплан SpaceShip III.

Про це повідомляється на сайті Virgin Galactic.

Корабель повністю оброблений дзеркальним матеріалом, який відображає навколишнє середовище, постійно змінюючи колір при подорожі з Землі в космос. Матеріал також забезпечує тепловий захист.

Впровадження транспортних засобів класу Spaceship III є важливою віхою в багаторічних зусиллях Virgin Galactic, націлених на виконання 400 польотів на рік на кожен космодром.

"Космічні кораблі Virgin Galactic створені спеціально для того, щоб надати нові перспективи тисячам людей, які незабаром зможуть випробувати чудо космосу на собі ... Ми сподіваємося, що всі ті, хто вирушає в космос, повернуться зі свіжими поглядами і новими ідеями, які принесуть позитивні зміни на нашу планету ", - зазначив генеральний директор Virgin Galactic Майкл Колглейзер.

Цього літа розробники планують провести наземні випробування SpaceShip III, зробивши польоти з космодрому Америка в Нью-Мексико.

Як повідомляв "Апостроф", на початку березня прототип корабля Starship SN10 компанії SpaceX американського бізнесмена Ілона Маска успішно приземлився під час випробувань, але через кілька хвилин вибухнув.