RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В ЄС заявили про плани дозволити в'їзд вакцинованим від COVID-19 туристам, але є умови

Американські туристи, які були повністю вакциновані проти Covid-19, зможуть відвідати Європейський союз вже цього літа - після понад рік заборон на поїздки.

Як пише The New York Times, про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен.

На даний момент йдеться про американських туристів, але ймовірно, вимоги будуть стосуватися й інших країн, жителі яких будуть щеплені вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА).

"Наскільки я розумію, американці використовують вакцини, схвалені Європейським агентством з лікарських засобів. Це уможливить вільне пересування і поїздки в Європейський Союз. Тому що ясно одне: всі 27 держав-членів беззастережно приймуть всіх, хто вакциновані вакцинами, схваленими EMA", - сказала Урсула фон дер Ляйен.

Європейське агентство з лікарських засобів схвалило всі три вакцини, які використовуються в Сполучених Штатах - Moderna, Pfizer / BioNTech і Johnson & Johnson.

Вона додала, що відновлення поїздок буде залежати "від епідеміологічної ситуації, але ситуація поліпшується в Сполучених Штатах, як і, сподіваюся, поліпшується і в Європейському Союзі".

Європейський Союз почав процес надання своїм громадянам "цифрових зелених сертифікатів", в яких буде вказано, чи був мандрівник вакцинований проти Covid-19; чи хворів на коронавірус в останні місяці, або мав негативний тест на вірус в останні кілька днів. Європейці зможуть використовувати їх для подорожей без додаткових обмежень, щонайменше, всередині блоку з 27 країн.

Грунтуючись на коментарях пані фон дер Ляйен, Європейська комісія порекомендує зміну політики щодо поїздок, проте окремі держави-члени можуть залишити за собою право зберігати суворіші обмеження. Вони можуть не дозволяти громадянам з-за меж ЄС відвідувати країну або вводити обмеження навіть для відвідувачів, у яких є сертифікати про вакцинацію.

Як повідомляв "Апостроф", Чорногорія знімає всі обмежувальні заходи на відвідування країни громадянами чотирьох країн, в тому числі і України.