RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Померлих спалюють прямо на вулицях: в Індії почалося "коронавірусне пекло", фото і відео

Коронавірус буквально атакує Індію, де склалася катастрофічна ситуація у зв'язку з поширенням мутованого штаму COVID-19.

Про це повідомляє CNN.

Захворюваність

Число нових випадків коронавірусу стрімко зростає вже п'ятий день поспіль. За даними системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу, за добу, 26 квітня, в країні зареєстрували 323 023 людини з COVID-19.

Всього за час пандемії там заразилися 17 636 186 людей. Активних хворих, станом на сьогоднішній день, там 2 882 203.

За захворюваністю коронавірусом Індія знаходиться на другому місці після США (32 125 083 хворих за весь час).

Смертність

За добу, 26 квітня, в Індії від COVID померли 2 771 осіб. Зараз в країні катастрофічна ситуація. За словами волонтерів, людей, які померли, набагато більше, ніж показує статистика. Так само відзначають і чиновники, підкреслюючи, що офіційні дані занижені в декілька разів. А журналісти пишуть, що в деяких містах смертність в 10 разів перевищує офіційні дані.

За весь час від ускладнень коронавірусу померло 197 894 особи.

Що коїться зараз

"Коронавірусне пекло" - так називають ситуацію в Індії. Через велику кількість заражених в країні не вистачає місць у лікарнях. Люди з хворими родичами змушені стояти біля входу в стаціонар.

Також в медустановах дефіцит масок і балонів з киснем. Люди помирають, не дочекавшись своєї черги для отримання кисню. Лікарі працюють більше норми, щоб допомогти людям, але рук все одно не вистачає.

Висока смертність змусила створювати крематорії на вулиці. Звичайні морги і традиційні крематорії переповнені. Тому трупи спалюють на вулицях цілодобово.

Екологи стверджують, що через таку масову кремацію незабаром виникнуть проблеми із забрудненням повітря.

Що каже влада

Влада стурбована ситуацією в країні. Вона застала політиків зненацька, тому вони не знають що робити.

Політики назвали нинішню ситуацію в Індії "коронавірусним штормом".

"Коронавірус випробовує наше терпіння, відчуває межі наших можливостей терпіти і страждати. Багато з наших близьких передчасно нас покинули. Після успішного протистояння першій хвилі пандемії країна була сповнена ентузіазму, сповнена впевненості в собі, проте цей "коронавірусний шторм" потряс країну", - сказав індійський прем'єр-міністр Нарендра Моді.

Карантин і вакцинація

Жорсткі карантинні заходи були скасовані після початку вакцинації в січні 2021 року. Країна знаходиться на першому місці за кількістю вакцинованих жителів. Але це не врятувало її від масштабного поширення COVID-19.

Зокрема, у багатьох регіонах Індії не діє заборона на проведення масових заходів. Там триває фестиваль Кумбха Мела, в ході якого паломники проводять масове обмивання в річці Ганг.

Допомога від інших країн

Допомогу Індії, щоб не допустити глобальної катастрофи, запропонували багато держав. Так, США відправлять кисневі балони, тести на коронавірус, медикаменти і засоби індивідуального захисту. Росія готується відправити свою вакцину. Британія і Франція вже направили до Індії партії медичного обладнання.

Допомогу запропонував навіть Пакистан, з яким Індія знаходиться в стані неоголошеної війни.

Як повідомляв "Апостроф", Україну не обійде "індійський" штам коронавірусу. Перші випадки зараження можуть бути зафіксовані в кінці травня.