RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

ХАМАС атакував місто в Ізраїлі - ракети влучили в будинки, є поранені: фото і відео

ХАМАС обстріляв територію міста Ашкелон (Ізраїль), ракети влучили в житлові будинки - шестеро городян були поранені, у двох поранення середньої тяжкості, у чотирьох - легкі.

Про це повідомляє Ttimes of Israel.

"По південному Ізраїлю тривають безперервні ракетні обстріли, в результаті яких постраждав житловий будинок в Ашкелоні. Шість мирних жителів отримали поранення", - сказано в заяві IDF в Twitter.

Напад стався після ночі майже безперервного ракетного обстрілу ізраїльських громад поблизу Сектора Газа, а також після того, як Сили оборони Ізраїлю завдали ударів по 130 цілям в прибережному анклаві в рамках того, що вони назвали "Операцією "Страж стін". Це було після дня, коли стався великий спалах насильства з Гази, включаючи рідкісні ракетні обстріли Єрусалиму.

Прес-служба Армії оборони Ізраїлю повідомила, що з Сектора Гази було випущено близько 150 ракет. Десятки з них перехопила ППО.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що угруповання в Газі "перейшли червону межу". Ізраїль завдав ударів по військових об'єктах руху ХАМАС у відповідь на запуски ракет з сектора Газа.

У свою чергу палестинський терористичний рух ХАМАС заявило, що вони почали атаку на Ашкелон нібито у відповідь на удар Армії оборони Ізраїлю (IDF) по житловому будинку в таборі Аль-шати на північ від міста Газа.

Як повідомляв "Апостроф", 10 травня в Єрусалимі поновилися зіткнення між палестинцями та ізраїльськими поліцейськими, під час яких постраждали вже сотні людей.