RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Розвідка США дізналася про важку хворобу трьох вчених з Уханьского інституту до пандемії COVID-19

Ще до початку масового поширення коронавірусної інфекції, в листопаді 2019 року, троє дослідників з китайського Інституту вірусології міста Ухань, звідки почалася світова пандемія, захворіли і мали симптоми, схожі на прояви COVID-19.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як сказано в звіті американської розвідки, що раніше не розголошувався, ця інформація може мати значення в розслідуванні того, чи міг коронавірус мати лабораторне походження і "вислизнути" звідти.

Відзначається, що подробиці звіту виходять за рамки фактологічного бюлетеня Держдепартаменту, випущеного в останні дні правління президента США Дональда Трампа. У ньому йшлося про те, що кілька співробітників лабораторії центру з вивчення коронавірусів і інших патогенів, захворіли восени 2019 року "з симптомами, відповідними як Covid-19, так і звичайному сезонному захворюванню".

Звіт американської розвідки був оприлюднений напередодні засідання керівного органу Всесвітньої організації охорони здоров'я, на якому, як очікується, буде обговорюватися наступний етап розслідування походження Covid-19.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу, 23 травня, зафіксовано 1 334 нових випадки коронавірусу, захворіли в тому числі 86 дітей і 21 медпрацівник.